A Lade Opp Batterier Er Galvanisk Celle Kjort I Revers

tilbake til energi for fremtiden

OBS: FØR du leser dette vil jeg anbefale å lese Elektrolyse og galvaniske elementer

Å lade opp batterier er galvanisk celle kjørt i revers, dvs elektrolyse:

Det finnes to forskjellige typer batterier: Primærceller og sekundærceller. Forskjellen er at Primærcelle batterier ikke er opplad bare mens sekundærcelle batterier er opplad bare.
Når man lader opp batterier kjører man reaksjonen i revers. Dette gjør man ved hjelp av en strømkilde. For å kunne lade opp et batteri må man være 100% sikker på at batteriet er reversibelt.
Man kan under ingen omstendigheter lade opp et primærcelle batteri. Det er livsfarlig, fordi det kan oppstå en gassutvikling av hydrogen og/eller oksygen i batteriet istedenfor den reversible reaksjonen som skal skje når du lader et sekundærcelle batteri.
De mest vanlige batteriene er de man kan kjøpe på vanlig matbutikker. Disse batteriene er primærcelle batterier, altså ikke opplad bare(de sylinder formete batteriene, også kjent som lommelykt batteriene.)
disse batteriene er 1.5v batterier.

Det beste opplad bare batteriet(sekundærcelle) er blybatteriet, det er billigst, og lett tilgjengelig. Blybatteriet brukes i biler, kan også brukes for kobling til solcelle paneler. Dette batteriet har en ufattelig lang levetid, og tåler utrolig mye juling, som skal til for å være i en bil.

Kilder: http://www.ivt.ntnu.no/ept/fag/ep0100/innhold/Forelesninger%20og%20ovinger/Forelesninger2004/brenselceller.pdf
Du kan også se en fremføring/presentasjon om dette på denne linken: http://www.ivt.ntnu.no/ept/fag/ep0100/innhold/Forelesninger%20og%20ovinger/Forelesninger2004/brenselceller.pdf
batterier.jpg

Add a New Comment
or Sign in as Wikidot user
(will not be published)
- +
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License