Batterier Gruppe 3

tilbake til hovedsiden

Elektrolyse og galvaniske elementer er motsatte prinsipper fordi i elektrolyse bruker man elektrisitet for å få en reaksjon til å skje, men når vi har galvaniske elementer skjer det en reaksjon som skaper elektrisitet. Vi kan altså bruke galvaniske elementer til å skape strøm.

Oppladbare batterier
Når vi lader opp batterier setter vi den vanlige reaksjonen i batteriene i revers. Man sender strøm fra en annen spenningskilde i en bestemt retning gjennom batteriet slik at det lades opp. Når vi bruker strømmen etterpå går den i motsatt retning igjen.

De mest vanlige oppladbare batteriene:
Blyakkumulatoren: Det oppladbare batteriet som er mest kjent er blyakkumulatoren. Under oppladningen av blyakkumulatoren bruker vi knallgass. Blyakkumulator blir oftest brukt som startbatteri i bil og andre bensin og dieseldrevne farkoster.
Nikkel-metallhydridbatterier: Disse batteriene kan erstatte mange engangs-batterier og lades opp inntil 1000 og er miljøvennlige.
Litiumionebatterier: Disse batteriene er veldig stabile og gir høyere spenning enn vanlig oppladbare batterier og engangs-batterier.

Add a New Comment
or Sign in as Wikidot user
(will not be published)
- +
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License