Batterier Og Miljoet

Miljø og batterier:
Noen slags type batterier er farlige for miljøet vårt. Det er de som har tungmetaller i seg. De tungmetallene er: Kvikksølv (Hg), Bly (Pb) og Kadmium (Cd). Selv om de kommer i små mengder så er det fremdeles farlig for naturen. Hvis man kaster de batteriene i restavfallet, så kan de havne i maten vår. Det er fordi de kommer inn i en næringkjede enten i vannet eller på land. Etter hvert kommer de til dyr eller fisk.

Hvis vi får i oss tungmetallene kan vi få store problemer, som er: nerve og muskelskader, skader på skjelett og nyrer og fosterskader. Derfor er det veldig viktig at man leverer de inn til feks bensinstasjoner eller som spesialavfall. Bilbatterier kan man levere inn på bensinstasjoner, og det tar ikke lange tiden å kjøre/gå til nærmeste bensinstasjon for å levere inn et gammel bilbatteri.

Engansbatterier som er bra for naturen og miljøet er som oftest merket med et grønt eple eller et tre. De kan man kaste i restavfallet. Batterier som er skadelige for miljøet vårt i dag er merket med noe som ser ut som en trekant av piler inni en firkant. Det viser at de skal resirkuleres og ikke kastes i restavfallet. Oppladbare batterier er regnet som miljøvennlige siden de ikke inneholder de tungmetalene, men de bør resirkuleres akkurat som batteriene som er skadelige.
Her er batterier som skal resirkuleres pga de har tungmetaller i seg. (Se merket nederst på de, den trekanten av piler)

Resirkulerbare%20batterier.fullbredde.jpg

Kilder:http://ndla.no/nb/node/17634/menu128
http://ndla.no/sites/default/files/images/Resirkulerbare%20batterier.fullbredde.jpg
http://www.gronnhverdag.no/Nettsider/Groenn-Hverdag/Tm/Elektrisk/Tips/Batterier

Tilbake til
Energi for fremtiden
Forsiden

Add a New Comment
or Sign in as Wikidot user
(will not be published)
- +
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License