Fakta Om Regnskoge I Amazonas

Generelt:
Regnskogen i Amazonas er verdens største regnskog. Regnskogen i Amazonas ligger i Sør-Amerika og er 20 ganger så stor som Norges areal. Altså 6,8 millioner kvadratkilometer. Regnskogen går over et veldig stort området, den går over 9 land. Brasil, Fransk Guyana, Surinam, Ecuador, Guyana, Bolivia, Colombia, Peru og Venezuela. Regnskogen i Amazonas dekker halvparten av det som er igjen av regnskog her på jorden.

Regnskogen blir ødelagt:
Det er veldig mange forskjellige arter som har sitt tilholdsted i Amazonas. Men mange står i fare for å bli utryddet, pga regnskogen hugges ned! Og det er pga beitemark, soyaplantasjer, jordbruk, gruvedrift, veier og tømmerdrift blir drevet med der. Så de hugger den ned. Pga olje produksjon, så blir elvene forurenset. Men det stopper ikke der, elvene blir også forurenset av ulovlig gullgraving og sprøyting. Derfor er det mange arter som forsvinner hver eneste dag. I Amazonas bor det også i overkant av 400 urbefolkningsgrupper. Forholdene for de blir bare verre og verre, pga all
forurensingen.

Arter og dyrelivet:
I det store elv systemet i Amazonas, så er det funnet rundt 2657 fiskearter. Og det er rundt 10 – 11% av alle fiskeartene som er registrert i verden.

Urbefolkningen:
Det finnes i overkant av 400 urbefolkningsgrupper i Amazonas. De har et folketall mellom 500 tusen, og 1 million mennesker. Urbefolkningene bor som regel ved siden av noen av de mange elvene i Amazonas. Og når de blir forurenset av oljeproduksjon osv, så er det ikke bra i det hele tatt. Urbefolkningen snakker i overkant av 300 språk.

amazon.png
Add a New Comment
or Sign in as Wikidot user
(will not be published)
- +
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License