Forbruksvalg og miljøstrategi

Vi produserer, kjøper og kaster mange ting som vi egentlig ikke har bruk for.
Gjennvinning er en veldig bra måte å prøve å senke utslippene. F.eks flasker og bokser. Vi kan pante dem slik at de blir sendt inn, vasket, sterilisert og fylt opp på ny. Når de er utslitt går de til materialgjenvinning.

Vareforbruket i de norske hjemmene målt i kroner, økte med 6,4 prosent fra 200 til 2007. Dette er pga. Avfallet som produseres og avfallsmengden har økt med 30 prosent siden 1995, men på en annen side har vi blitt bedre til kildesortering. Likvell hjelper ikke dette så mye på avfallsproblemene med tanke på det høye forbruket. Vi mister mye verdifulle resusser når vi kaster det og mange av de produktene som blir kastet inneholder stoffer som skader naturen. Derfor er dette et stort problem.

Til å med klesveien kan forbedres med tanke på miljøet. Bruk plaggene så lenge du kan og er de for små kan andre arve dem eller du kan selge dem. Tenk over om du virkelig trenger de plaggene før du kjøper nye, nesten helt liksom som du allerede har.
Dette gjelder ikke bare klær. Det er mange ting man kan bruke om og om igjen som tekstiler, bruksgjenstander, møbler kan rengjøres og pusses opp, bildekk kan regummieres og brukes på ny og flasker som også kan brukes om igjen.

resirkulasjon.jpg
Add a New Comment
or Sign in as Wikidot user
(will not be published)
- +
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License