Konsekvenser

Konsekvenser av økt drivhuseffekt

Temperaturen på jorda vil bli høyere, for jo mer karbondioksid vi slipper ut jo mer stiger temperaturen. På grunn av varmestigningen vil polområdene smelte sakte, men sikkert. Dyre- og plantearter kan dø ut hvis de ikke klarer å tilpasse seg forandringene. Isbjørnene er kanskje de dyrene som er mest utsatt akkurat nå. polar-bear-global-warming-1.jpg

Havnivået vil stige som et resultat av smeltede poler. Land som f.eks. Nederland ligger under det nåværende havnivået og må bygge demninger for å forhindre oversvømmelser. Maldivene inneholder 1192 småøyer med 350 000 innbyggere, hvorav 80 000 av dem bor i hovedstaden, Malé. Om mange år fra nå må alle innbyggerne finne seg et ny bosted, for da vil Maldivene ligge helt under vann. Med mindre man kommer opp med en løsning. Med global oppvarming vil det være flere naturkatastrofer (flommer, tsunamier, orkaner, hetebølger osv.) enn det er nå.
Maldives_Aerial-580x4063.jpg
Selvom havnivået stiger betyr ikke det at vi har lettere tilgang på vann. Varmen kommer til å gjøre om land som Spania til rene ørkenen. Vi i gruppe 5 så på Discovery Channel (Som vi alltid gjør på fritiden når vi ikke leser i Senit.) og der var det et program om maskiner som omdanner væske til rent klart fersk/drikke-vann. Forskeren på skjermen fortalte om hvordan det kom til å bli vanlig i fremtiden at alle hjem hadde sin egen maskin som kunne omdanne f.eks. saltvann til ferskvann på bare noen få sekunder. Det brukes av store båter i våre dager, hvor ferskvann er livsviktig ute på sjøen.

Kilder:
http://www.sydhav.no/Maldivene/fakta.htm
http://jordakaller.wordpress.com/mulige-konsekvenser-av-%C3%B8kt-drivhuseffekt/
Kilde til ferskvann-lageren http://www.brighthub.com/engineering/marine/articles/29189.aspx

Tilbake til
Forsiden
Stråling og radioaktivitet
Drivhuseffekten

Add a New Comment
or Sign in as Wikidot user
(will not be published)
- +
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License