Labrapport Hudkrem Gruppe 3

tilbake til hovedsiden

Håndkrem torsdag 19 november

Hensikt: I dette forsøket skal vi lage en håndkrem/hudkrem. Vi gjør det for å bli bedre kjent med stoffene i kremen og for å se hvordan de reagerer. Vi skal lager også kremen fordi det snart er vinter og den passer til kalde vinterdager. Klarer vi å lage en håndkrem som virker?

Utførelse: Vi startet med å veie 1 gram trietanolamin i et 250 ml begerglass og tilsatte 5 gram glyserol og 30 ml vann. Dette rørte vi med en glasstav. Så tok vi et annet 250 ml begerglass og veide opp 20 gram kokosfett (delfiafett), 5 gram parafinolje og 5 gram stearinsyre. Vi satte deretter begge begergassene på en kokeplate og satte et termometer oppi, slik at vi kunne se når temperaturen kom opp til 70 grader. Vi rørte med glasstavene samtidig som vi varmet stoffene og når de var på 70 grader tok vi de av platen og helte de oppi samme begerglass. Vi rørte til temperaturen sank ned til 40 grader, da var det blitt til krem som var lett å håndtere. Vi puttet oppi litt rød og litt gul konditorfarge slik at den fikk en lett fersken farge. For å gi den en frisk luft tilsatte vi en god parfyme og puttet den i et glass slik at vi kan ta den med hjem og bruke den hele vinteren.

Observasjon/Resultat: Stoffene ble gjennomsiktige når de nådde høy temperatur og ble hvit når alt ble blandet sammen og nådde 40 grader. Kremen ble fyldig og luktet veldig godt. Den kan holde seg frisk i 3 måneder i kjøleskap eller 1 måned i romtemperatur.

Konklusjon: Vi klarte å lage en god håndkrem som luktet godt og virket bra for huden.

Kilder
http://ndla.no/nb/node/11285/menu120

Add a New Comment
or Sign in as Wikidot user
(will not be published)
- +
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License