Om Minealer

Innenfor kategorien næringsstoffer, finner vi de viktige mineralene, også kjent som mineralstoffer. I motsetning til de andre næringsstoffene opptas ikke mineralene som rene grunnstoffer, men i en kombinasjon med andre grunnstoffer. Mineraler trenger som oftest Vitamin D for å kunne tas opp i kroppen. derfor ville et godt innholdsrikt måltid kunne dekke behovene or inntak av mineraler. Man kan dele typer mineraler opp i to deler: Den ørste delen er de mineralene som man trenger mye av. Innenfor den første delen finner man bl.a. kalsium og fosfor. Den andre delen kalles sporstoffer

Oppgaver i kroppen:
Mineraler er veldig viktige for menneskekroppen generelt og oppgavene er mange, disse oppgavene er fordelt mellom forskjellige mineraler, derfor skal jeg ta de to mineralene som allerede er nevnt i teksten.

Kalsium

Kalsium er det mest kjente mineralet ut av de som har blitt nevnt. Kalsium trengs i kroppen for å styrke skjellett og tenner, for å bekjempe benskjørhet, og for å raske opp jobben til nerver og celler i kroppen. Det er derfor veldig viktig med kalsium i store mengder. Kalsium befinner seg i melkeprodukter og det er fra melkeprodukter vi mennesker tar opp alt kalsiumet fra, med mindre du spiser ren kalk.

melk.jpg

Du får i deg kalsium i en kombinasjon av andre næringsstoffer. Melk er en veldig god kilde hvis du skal ha i deg kalsium.

Fosfor

Fosfor er et annet, men ikke så veldig kjent, mineral. i likhet med kalsium er også fosfor med på å styrke skjellet i kroppen. Samtidig hjelper fosfor transporten av fettsyrer + at den hjelper til å styrke og forebygge benvev. fosfor er også viktig for omsetningen av protein, karbohydrat og fett.

Fosfor er lett tiljengelig og finnes i de fleste matvarer. Hvis man skal trekke ut de beste og mest effektive kildene til fosfor ville rødt kjøtt, melkeprodukter, naturris, havregryn og erter være de mest pålitelige.

1.6695516?cropid=f169w650

Rødt kjøtt er en veldig god kilde for fosfor. I tillegg er det folkets favoritt.

Kilder: Senit, http://no.wikipedia.org/wiki/Mineralstoff

Add a New Comment
or Sign in as Wikidot user
(will not be published)
- +
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License