Solfangere 5

En solfanger lagrer solenergi i form av varme, og skiller seg derfor fra en solcelle som konverterer solenergi til elektrisk energi.

Solstråler går gjennom det ytterste laget av glass på et solcellepanel.
Det ligger flere lag av rør inni solfangeren, som er fylt med vann.
Sammen med selve varmen fra solstrålene og drivhuseffekten som skapes av oppbygningen til panelet, blir vannet varmet opp.
Deretter blir det varme vannet pumpet til en varmtvannstank, mens når det igjen blir kaldt, blir pumpet ut igjen via et annet rør.

Solfanger.jpg

Praktisk bruk

Det er flere måter å integrere solfangeren med vannvarmesystemet i boliger, offentlige bygg og næringsbygg. Mest utbytte vil man få om bygningen er utstyrt med vannbåren varme, men det vil også være mye å hente om behovet kun er varmt vann til hygiene og husholdning.

mer og mer vanlig

Solvarme er i dag en moden teknologi, og mener det burde framgå av at det hvert år installeres nærmere 30 millioner nye kvadratmeter solfangere.
I pressemeldingen fremholder foreningen at termisk solenergi er den nest største teknologien på verdensbasis for energiproduksjon fra såkalte nye fornybare energikilder, og ca 10 ganger større enn den elektriske produksjonen fra solceller.

TILBAKE TIL:
Solenergi
Energi For Fremtiden
Forsiden

KILDER
http://www.solkraft.no/Solfangere1.htm
http://www.rorfag.no/article/20091215/NYHETER/912159999/1030&ExpNodes=1007

Add a New Comment
or Sign in as Wikidot user
(will not be published)
- +
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License